Békás-Szoros - Nagyhagymás Nemzeti Park
Tel./Fax: +40 266 336 540
E-mail: pnbicaz@mciuc.rosilva.ro Cím: Marosfő 664 szám

<< Vissza


Youth at the top - 2017


          A franciaországi Alpok Védett Területek Hálózata Egyesület (Alpine Network of Protected Areas, ALPARC) által kivjtelezett “Youth at the top“, http://www.youth-at-the-top.org/en/, nevet viselő pályázat keretében a Békás-szoros Nagyhagymás Nemzeti Park Igazgatósága tematikus kirándulást szervezett július 11 – 12-én a Nagy-Hagymás-hegységben. A résztvevők a balánbányai ”Botorka“ Egyesület ifjú tagjai voltak, akiket a Nemzeti Park alkalmazottai és pedagogúsok kisértek.
Ennek a pályázatnak az egyedisége, hogy minden évben ugyanabban az időpontban, július 11 – 12-én, fiatalokat csábít egy két napos, hegyek és védett területek megismerését célzó kirándulásra. Mindezt teszi 9 különböző országban – Ausztriában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Szlovéniában, Svájcban, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiaban – 50 darab, az Alpokban és a Kárpátokban található védett területek estében és az idén harmadik alkalommal.
A Békás-szoros Nagyhagymás Nemzeti Parkba látogató és a pályázatban részt vevő személyeknek, ez évben, lehetőségük volt a Nagy-Hagymás csúcs és a környező élővilág, illetve egy felejthetetlen, a hegyekben eltöltött éjszakai táborozás élményeinek megismerésére.